Dizajn i Komfor

Nakon 50 godina, željeli smo vam pružiti neodoljivi, nepogrešivi i nezaboravan san. I zbog toga smo ga ponovo nazvali 500.
Velike staklene površine i Skydome krovni otvor ispunjavaju ga svjetlom.
Originalni, zaokruženi oblici čine ga bespogovorno prijateljskim.
Graciozna koncentracija talijanskog dizajna: njegov stil izmamit će vam osmjeh na lice.

Model 500 također će vas iznenaditi i s malim detaljima: klasični upravljač i poklopci ventila kotača podsjećaju na prošlost, dok ga moderne naljepnice čine dijelom budućnosti. A što se tiče sadašnjosti, ima izgled i klasu koje trebate, kao što su 16” aluminijski naplatci na sportskoj inačici.

Fiat 500 možda izgleda kao zgodan, kompaktan paket, ali otkrit ćete da su njegova ergonomska, pametno konstruirana sjedala jako udobna. Čak je dovoljno velik da u njega stane i vaše društvo. 
Super svijetao stil dnevnog boravka, dizajnerski namještaj, luksuzni detalji. Nećete trebati garažu: htjeti ćete ostati u vašem 500 zauvijek.

Tehnologija i Sigurnost

Odijelo od 5 zvjezdica (Euro NCAP test iz 2007.) za tehnološku zvijezdu. Razgovarajte s njim, slušajte ga, vozite ga: on je jedini koji vas razumije (i unaprjeđuje vaš stil vožnje). Ako stojite prebacite mjenjač u neutralni položaj i motor će se ugasiti. Kvačilo, prva brzina i ponovo se vozite. Uz Start&Stop sustav možete smanjiti štetne emisije i potrošnju goriva i u isto se vrijeme zabaviti.

Uz Bluetooth® i Blue&Me™, ako kažete kuća, on poziva kuću; ako primite poruku on će je naglas pročitati, a ako želite izaći u grad, omogućuje vam slušanje vaše omiljene glazbe. Uz Dualogic mjenjač, stupnjeve možete mijenjati poluautomatski ili automatski.

Sedam zračnih jastuka u svim paketima opreme: dvostupanjski prednji zračni jastuci, bočni zračni jastuci, zračne zavjese i zračni jastuk za koljena.
500 je jedini automobil u svojoj kategoriji koji nudi toliko sigurnosti. Razni elektronski sustavi, ABS sa EBD i ESP sa ASR/MSR, HBA i pomoć pri kretanju na uzbrdici sprečavaju gubitak kontrole nad vozilom pomažu vam pri kretanju na uzbrdici i čine da svaki teren bude zabavan.

Motori i Tehnicke Karakteristike

Fiat 500 nije model koji samo dobro izgleda, ali nema mišiće. Ispod poklopca motora nalaze se tri živahna agregata koje možete birati. Fiatov revolucionarni Twin Air motor smanjuje štetne emisije i potrošnju goriva – ali ne performanse. Motor TwinAir 0.9 Turbo isporučuje 85 konjskih snaga zahvaljujući elektronskoj kontroli protoka zraka i ubrizgavanja goriva, osiguravajući bolje performanse od nekih dvostruko većih motora. Motor 1.3 MultiJet Diesel kombinira se s 5-stupanjskim ručnim mjenjačem, dok uz benzinske izvedbe možete birati 5-stupanjski ručni mjenjač ili naš Dualogic automatski sustav (uz opciju poluga mjenjača iza upravljača). Koji god motor i mjenjač odabrali, otkriti ćete da je svaki konstruiran kako bi vaše putovanje bilo veći užitak.