Dizajn i Komfor

Pojam ljepote povezan je u izradu svih vidljivih i opipljivih dijelova, koncept kojem se teži kroz novi dizajn Pande. Sada u svojoj trećoj generaciji, Panda je poboljšala, i funkcionalnost i pozornost na detalje, svaki od elemenata. Rezultat je velika ukupna harmonija, zbog primjene skladnih znakove te se tako povećava upotrebljivost i vrijednost dizajna. Polazeći od koncepta da svatko od nas ima različite zahtjeve, novi automobil maksimalno koristi unutarnji prostor. Iako je i dalje kompaktni automobil, Panda je narasla samo nekoliko centimetara kako bi osigurala postizanje najviših standarda sigurnosti i poboljšala velikodušnost putničkog prostora. Eksterijer je također u nepogrešivom “talijanskom stilu” i “Mediteran” stilskog jezika gdje glatki oblici daju privlačan, čvrst i zaštitni izgled.

Tehnologija i Sigurnost

Nova Panda sadrži dva nova vrlo vrijedna uređaja koji bi kupci očekivali u automobilima iz višeg segmenata, naime: “Ublažavanje sudara pri niskim brzinama” kočni sustav i “Blue & Me TomTom 2 LIVE” navigacijski sustav. Sadržaj kao što su Start & Stop, Indikator promjene stupnja prijenosa (GSI), ecoDrive i ECO način rada su dodani na TwinAir turbo motor. Akronimi koji su sada dio standardne terminologije a Fiat je doprinio njihovom stvaranju i razvoju te su sada grupirane zajedno u “Air” Technologiju.

Uživajte putovati u potpunoj sigurnosti. Panda se standardno oprema sa Isofix sidrištima za ugradnju dječje sjedalice i pazi da vaši maleni budu sigurni i zbrinuti. Njena 4 zračna jastuka – 2 prednja (vozač i suvozač) i 2 zračne zavjese – osigurati će svu zaštitu koju trebate u slučaju sudara ili nesreće.

Motori i Tehnicke Karakteristike

Ističu se potpuno novi dvo-cilindarski motori koji su opremljeni sa Start & Stop sustavom u standardnoj opremi: 85 KS 0,9 TwinAir Turbo, koji je osvojio “International Engine of the Year 2011″ nagradu te potpuno novi 65 HP 0,9 atmosferski TwinAir, usvojen po prvi put. Obnovljeni su i 69 KS 1,2 Fire benzinski motor i 75 KS 1,3 Multijet II koji su opremljeni s Start & Stop sustavom u standardnoj opremi.

Panda 4×4 s pogonom na 4 kotača, kompaktan i profinjen kao što je nova Panda može se opremiti s motorima koji odražavaju jednake kvalitete: 1.3 MultiJet II 16v dizelski motor ili 0.9 Turbo TwinAir motor, oba sa Start&Stop sustavom kao dijelom standardne opreme. Oba motora su ekološki prihvatljiva i jako učinkovita uz kombiniranu potrošnju goriva* od 4,0 l/100 km u 1.3 Multijet izvedbi. Njegov impresivni okretni moment od 190 Nm (145 Nm kod TwinAir izvedbe) i mala masa, u kombinaciji s po potrebi uključujućim pogonom na 4 kotača, osiguravaju agilno upravljanje u svim uvjetima vožnje: od svih terena do gradskih ulica. Elektronski program stabilnosti (ESP) i elektronski blokirajući diferencijal (ELD) – kao dio standardne opreme novog modela Panda 4×4 – osiguravaju maksimalnu sigurnost i optimalno prianjanje na svim površinama.