Dizajn i Komfor

Okružen ogromnim prozorima, 500L vam nudi najbolji pogled na vanjski svijet. Niz prozora, koji ga okružuju smanjuju mrtve kutove i dopuštaju ulazak ogromne količine svjetlosti u unutrašnjost modela 500L savršenog stila. Panoramski krov kompletira cijeli dojam, pružajući putnicima u modelu 500L najširi pogled na nebo u ovoj kategoriji.

Model 500L osigurava dodatnu zaštitu i udobnost tradicionalnim značajkama modela 500. Blago nagnuti vjetrobran i dvodijelna karoserija povećavaju prostor i vidljivost za putnike, a vozaču osiguravaju osjećaj sigurnosti.

Uz 11 boja karoserije, još dvije za krov i 3 za naplatke, 500L je automobil koji nudi više prilagođavanja od bilo kojeg drugoga u ovoj kategoriji.

500L je najprostraniji automobil u svojoj kategoriji. Dugačak samo 4,1 metar, ima prtljažnik od 400 litara i omogućuje vam prijevoz tereta koji su dugački do 2,4 metra. Velika obitelj, malonogometna ekipa ili dugogodišnje društvo? 500L će vašim strastima i voljenima pružiti dobrodošlicu od srca, kao kod neke proširene obitelji.

Svako sjedalo u modelu 500L može se konfigurirati na 8 različitih načina, za ukupno 1500 mogućih kombinacija. Sjedalo suvozača, s preklopivim naslonom, pretvara se u praktični stolić unutar automobila, savršen sa uživanje u šalici kave, izradu domaće zadaće ili kartanje. Vaš apartman na četiri kotača je jako raznovrstan, s puno prostora na raspolaganju – a na vama je kako ćete ga koristiti.

S njegova 22 pretinca u kabini modela 500L, sve što vam treba može biti na dohvat ruku. Bilo da se radi o prijenosnom računalu ili telefonu, boci vode ili kišobranu, u kabini modela 500L ima prostora za sve i svakoga.

Tehnologija

Ne beskonačni prostor napravljen od zvijezda i planeta, nego specijalno skrojen za nas, prostor napravljen od inovativnih tehnologija i sigurnosti. 500L je automobil koji to može jamčiti. To je automobil koji se može suočiti s bilo kojom situacijom, uključujući budućnost.

Ostanite u kontaktu s vašim prijateljima i vašim svijetom uz vaš Uconnect™ 5” audio sustav. Koristite 5” dodirni zaslon u boji, najveći u svojoj klasi, kako bi lako spojili vaše multimedijske uređaje – telefon, pametni telefon, radio, medijski i MP3 reproduktor – i vaše putovanje pretvorili u doista izuzetno iskustvo. Uređaj uključuje Bluetooth® tehnologiju tako da možete telefonirati i upravljati tekstualnim porukama bez skidanja ruku s upravljača. Audio sustav sa CD reproduktorom nudi opcijski DAB digitalni radio prijemnik, dodatno na tradicionalni AM/FM prijemnik, te podržava vanjske izvore zvuka preko USB priključka, analognog audio priključka i inovativnog Bluetooth® prijenosa za reprodukciju glazbenih datoteka i internetskih radio stanica direktno s vašeg pametnog telefona (samo kompatibilni modeli).

620x444_navŽelite li naučiti kako smanjiti potrošnju goriva i troškove za 16%? Fiat 500L eco:Drive funkcija će vas naučiti kako. Ova aplikacija bilježi vaše ponašanje kada god sjednete za upravljač, prikazuje eco:Index na zaslonu Uconnect™ 5” audio sustava i osigurava naputke u realnom vremenu kako bi ispravili pogreške i poboljšali vaš stil vožnje. Možete usporediti vaše performanse s prethodnim putovanjima i pratiti vaš napredak. Nakon obuke, biti ćete spremni pridružiti se eco:Ville zajednici, natjecati se s drugim eco.Drive vozačima ili vašim prijateljima i dijeliti vaše rezultate na Facebook i Twitter socijalnim mrežama.

Dodatno na radio i audio funkcije, Uconnect™ 5” Radio Nav sustav uključuje integrirani navigacijski sustav, razvijen u suradnji s kompanijom TomTom. Jednostavan i korisnički prihvatljiv, sustav vam nudi odabir zemljovida ne manje od 45 Europskih država na 5” dodirnom zaslonu s unaprijed snimljenim glasovnim naredbama. Sustav uključuje pametne funkcije za upravljanje prometnim informacijama (TMC), pronalaženje najbrže, najisplativije rute (IQ Routes) i siguran odabir prave vozne trake prije dolaska na križanje (Advanced Lane Guidance). Također osigurava pravovremene informacije o fiksnim kamerama za kontrolu brzine i kamerama na semaforima. Uconnect™ 5” radio Nav sustav je vaš savršeni pomoćnik koji će vam osigurati uživanje u putovanju.

620x324_rispondiZa odlično putovanje dobra glazba je obavezna. Zbog toga u modelu 500L možete slušati svu glazbu koju želite: s vašeg MP3 uređaja, vašeg pametnog telefona ili vaše USB memorije. A lako je možete odabrati uz pomoć kontrola na upravljaču. Uz to, njegov novi premium audio sustav, razvijen u suradnji s tvrtkom Beats Audio, koristi napredni algoritam ekvalizatora kako bi reproducirao čist i vjeran zvuk. Što to znači? Kao da se nalazite u studiju za snimanje i vaš omiljeni pjevač pjeva samo za vas.

Sigurnost

500L je velik. Toliko velik da uključuje 7 zračnih jastuka. To je oblak zaštite koji brine za vašu sigurnost i sigurnost vaših putnika.

Zahvaljujući ESC, elektronskom sustavu kontrole stabilnosti, 500L jamči savršeno držanje ceste čak i u najtežim uvjetima, kao što su skliska cesta ili tijekom naglih, neočekivanih manevara. Ovaj sustav dolazi s ABS sustavom s EBD funkcijom i integrira ASR/MSR funkcije zaštite od proklizavanja s ERM funkcijom zaštite od prevrtanja i DST funkcijom aktivne kontrole momenta upravljanja. Sve u modelu 500L je veće, čak i stabilnost.

Motori i Tehnicke Karakteristike

Motori visokih performansi, koji brinu o potrošnji. Novi FIAT 500L, opremljen je s motorom 1.4 16v sa 95 KS i 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, koji već zadovoljava Euro 6 normu emisije. Za one koji preferiraju dizel, motor MultiJet II (1.3 85 KS) postavlja nove standarde u dizelskom segmentu. S trećom generacijom Common Rail sustava ubrizgavanja goriva i Start&Stop tehnologijom, ovaj motor 1.3 MultiJet II jamči visoki okretni moment čak i pri niskom broju okretaja, kao i značajno nižu potrošnju goriva* (4,2 l/100 km u kombiniranom ciklusu vožnje). Revolucionarni dvocilindarski Euro 6 sukladan benzinski motor 0.9 TwinAir (105 KS) sa 6 stupanjskim mjenjačem, nudi izvanredne performanse s izuzetno niskom razinom emisija, te je po tome najbolji motor u svojoj kategoriji (CO2 112 g/km). Fiat 500L također će uskoro biti opremljen s MTA Dualogic mjenjačem (u izvedbi 1.3 MultiJet), a motor 1.6 MultiJet 105 KS sa 6-stupanjskim mjenjačem.