Dizajn i Komfor

Kamo god se uputili i bez obzira na vašu rutu, Panda 4×4 se može suočiti sa izazovom. Težak teren i terenske staze nisu nikakav izgovor; ovo je automobil s talentom da pretvori svaku malu prepreku u mogućnost odlične zabave.

Tko kaže da 4×4 ne može biti praktičan kao i zabavan? Nova Panda 4×4 ima kompaktne dimenzije i avanturistički duh. To znači da imate svu potrebnu agilnost koju trebate u gradu i sve terenske sposobnosti koje trebate za izlete u prirodu. Dobrodošli u rođenog istraživača koji voli i gradsku vožnju.

Uzmite “4×4 design” branike sa saten aluminijskom maskom podvozja i kombinirajte ih s bočnim letvicama sa utisnutim 4×4 logom. Dodajte veću visinu vožnje, 15” zatamnjene aluminijske naplatke, M+S gume i uzdužne krovne šipke. Tako se oblači za avanturu.

Ugodno se smjestite. U novoj Pandi 4×4 ima mjesta za sve i svakoga. Presvlake i obloge od ekološke kože i tkanine naglašavaju njenu ”ekološki prihvatljivu” stranu, dok značajke kao što je pretinac u prednjoj ploči i opcija različitih konfiguracija sjedala, omogućuje vam funkcionalnu i prostranu putničku kabinu. Panda 4×4 je savršeni suputnik, u koju god avanturu na otvorenom krenuli.

Uz novu Pandu 4×4 možete putovati udobno, što god vaše putovanje stavilo ispred vas. Uz odabir benzinskih ili dizelskih motora, plus pogon na četiri kotača, elektronski blokirajući diferencijal i ESP kao dio standardne opreme, možete se suočiti s najtežim terenima uz uživanje u savršenoj udobnosti.

Tehnologija i Sigurnost

Ekstremne sposobnosti. Ekstremna tehnologija. Ekstremna sigurnost. Nova Panda 4×4 je spremna na sve.

Nova Panda 4×4 je jedini gradski automobil koji nudi pogon na četiri kotača. Pravi raznovrsni automobil, jednakim entuzijazmom spreman je suočiti se s najtežim planinskim putovima, te gužvom gradske džungle. Koja je njegova tajna? Sustav pogona na četiri kotača s isporukom momenta ”prema potrebi” s dva diferencijala, plus elektronski kontroliranom spojkom koja jednoliko i proporcionalno raspodjeljuje moment na dvije osovine. Nova Panda 4×4 jamči originalne terenske sposobnosti i zahvaljujući radu elektronskog blokirajućeg diferencijala u mogućnosti je lakoćom svladati najteže terene. Granica je samo vaš osjećaj za avanturu.

Kada stvari postanu teške, nova Panda 4×4 nastavlja. Na skliskim površinama ili u ekstremnim uvjetima, ELD sustav može se aktivirati iz udobnosti sjedala vozača. Jedan pritisak na tipku i možete zablokirati prednju i stražnju osovinu kako bi optimizirali prianjanje kotača u najtežim uvjetima. Teške ceste? S novom Pandom 4×4 takvo što ne postoji.

Bez obzira što vam je putovanje pripremilo, možete biti sigurni da Panda 4×4 nudi vrhunske sigurnosne standarde. Elektronski program stabilnosti (ESP) omogućuje vam bezbrižno putovanje i vrhunsku stabilnost, bez obzira na uvjete vožnje. U isto vrijeme na raspolaganju vam je ABS sustav s unaprijeđenim značajkama, osiguravajući da imate potpunu kontrolu nad automobilom, čak i pri naglom kočenju. A povrh svega: zračni jastuk vozača, zračni jastuk suvozača i zračne zavjese dio su standardne opreme. Nova Panda 4×4 nudi svu zaštitu koju trebate i puno više.

Uživajte putovati u potpunoj sigurnosti. Panda se standardno oprema sa Isofix sidrištima za ugradnju dječje sjedalice i pazi da vaši maleni budu sigurni i zbrinuti. Njena 4 zračna jastuka – 2 prednja (vozač i suvozač) i 2 zračne zavjese – osigurati će svu zaštitu koju trebate u slučaju sudara ili nesreće.

Motori i Tehnicke Karakteristike

Automobil s pogonom na 4 kotača, kompaktan i profinjen kao što je nova Panda može se opremiti s motorima koji odražavaju jednake kvalitete: 1.3 MultiJet II 16v dizelski motor ili 0.9 Turbo TwinAir motor, oba sa Start&Stop sustavom kao dijelom standardne opreme. Oba motora su ekološki prihvatljiva i jako učinkovita uz kombiniranu potrošnju goriva* od 4,0 l/100 km u 1.3 Multijet izvedbi. Njegov impresivni okretni moment od 190 Nm (145 Nm kod TwinAir izvedbe) i mala masa, u kombinaciji s po potrebi uključujućim pogonom na 4 kotača, osiguravaju agilno upravljanje u svim uvjetima vožnje: od svih terena do gradskih ulica. Elektronski program stabilnosti (ESP) i elektronski blokirajući diferencijal (ELD) – kao dio standardne opreme novog modela Panda 4×4 – osiguravaju maksimalnu sigurnost i optimalno prianjanje na svim površinama.