Dizajn i Komfor

Punto nudi različita rješenja, tako da oprema koja dolazi uz vaš automobil može zadovoljiti sve vaše tehnološke i funkcionalne potrebe. Paketi su skrojeni prema vama, da ih otkrijete, napravljeni tako da možete obogatiti vaš Punto s opremom koja bolje zadovoljava vaše potrebe. Odaberite paket koji vam najbolje odgovara.

Dinamičan kao i vi! Novi Sport paket nudi vam izuzetan set standardne opreme s jedinstvenom formulom: najdinamičnija izvedba u ponudi, ona koja se najviše ističe. Pružite vašem Puntu sportski stil koji najviše volite: njegovi mnogobrojni detalji učiniti će razliku. Standardna oprema: sportski ovjes, bočni pragovi, spojler, upravljač, glava ručice mjenjača i ručica parkirne kočnice u koži sa sivim prošivom, 16” aluminijski naplatci s uzorkom dijamanta u crnoj sjajnoj boji, prednja ploča s ‘Tarmac’ oblogama, crna prednja svjetla i puno više.

punto_bojeKao i sprijeda, stražnji branik – ponovo u boji karoserije – ima novi dizajn. Stražnje svjetlo za maglu i svjetlo za vožnju u nazad još uvijek se nalaze u donjem dijelu branika ali sada imaju izduženi oblik i integrirani su u okolnu površinu. Stilizirana s rubin crvenom točkom, oznaka Punto, u jednakoj boji kao i Fiatova značka, ističe se na središnjem dijelu stražnjeg kraja.

S dvozonskim automatskim klima uređajem, možete mijenjati temperaturu unutar putničke kabine, tako da odgovara vama i vašim putnicima.

Pop ili cool? Nova unutrašnjost modela Punto spremna je poželjeti vam dobrodošlicu s funkcionalnom udobnosti denima ili vas tetošiti sa crnom Castiglio tkaninom visoke kvalitete. Unutar kabine, spajaju se elegancija i funkcionalnost. Udobno se smjestite u sjedala, presvučena profinjenim materijalima koji mogu zadovoljiti svaku vašu potrebu. Sjedala u paketu Easy dolaze presvučena s denim tkaninom i s dvije izvedbe okomitog prošiva, crvenim ili sivim. Lounge paket opreme uključuje školjkasta sjedala, zahvaljujući njihovoj strukturi i bočnim izbočenjima, te karakterističnih po obrisima na naslonu. Sjedala u izvedbi Sport, presvučena su sa specijalnom tehničkom tkaninom s velikom razinom osobnosti. Savršeni brak stila i tehnologije, uvijek vam pružajući najbolje.

Tehnologija i Sigurnost

Konstruiran da bude potpuno siguran i lagan za vožnju, uključuje tehnologiju koja vam svaki dan pruža osjećaj da se nalazite za upravljačem vremenskog stroja; iako klasičnog stila, njegova duša gleda u budućnost.

Ovaj inovativni, učinkoviti sustav gasi motor kada stanete na semaforu ili u koloni. Kada poželite krenuti trenutno ga pali, inteligentno štedeći vaš novac tijekom vožnje. Sve što vam je preostalo je uživati u vožnji.

Tijekom vožnje ostanite u kontaktu uz pomoć Blue&Me™-TomTom handsfree sustava. Sada su glazba, satelitska navigacija i telefonski kontakti pod vašom komandom – samo koristite praktične kontrole na upravljaču ili vaš glas. A uklonjivi zaslon savršeno je integriran u prednju ploču.

Želite štediti gorivo i manje zagađivati okoliš? Nema problema. Fiat Punto dolazi s aplikacijom eco:Drive, koja Vam pomaže da vozite učinkovitije, štedite svoj novac i manje zagađujete okoliš. Genijalno.

Novi Punto tako je konstruiran da osigura najvišu razinu sigurnosti za vas i vašu obitelj. Zračni jastuk vozača, suvozača, zračne zavjese i zračni jastuk za koljena vozača dio su standardne opreme. Zatezači sigurnosnih pojaseva osiguravaju dodatnu zaštitu, te su uključena ISOFIX sidrišta za laku ugradnju dječjih sjedalica.

Kada se u automobilu nalazi vaša obitelj i prijatelji, najvažnija stvar je bezbrižna vožnja i osjećaj sigurnosti i zaštićenosti. Zbog toga se Fiat Punto oprema sa sedam zračnih jastuka.

Uz najmoderniju tehnologiju, zadržite kontrolu, bez obzira na skliske uvjete. Elektronska raspodjela sile kočenja (EBD) sa ABS sustavom sprečava klizanje u slučaju naglog kočenja, dok opcijski elektronski program stabilnosti (ESP) održava kontrolu ako gume više dobro ne prianjaju.

Što se tiče sigurnosti, mislili smo na sve. U Pop, Easy, GBT i Sporting izvedbama možete čak birati naslone za glavu koji pomažu u minimiziranju ozljeda istezanja vrata.

Sedam zračnih jastuka u svim paketima opreme: dvostupanjski prednji zračni jastuci, bočni zračni jastuci, zračne zavjese i zračni jastuk za koljena.
500 je jedini automobil u svojoj kategoriji koji nudi toliko sigurnosti. Razni elektronski sustavi, ABS sa EBD i ESP sa ASR/MSR, HBA i pomoć pri kretanju na uzbrdici sprečavaju gubitak kontrole nad vozilom pomažu vam pri kretanju na uzbrdici i čine da svaki teren bude zabavan.

Motori i Tehnicke Karakteristike

Kombiniranjem živahnih performansi s ekonomičnosti super mini automobila, novi Fiat Punto postavio je vlastite standarde ekološke prihvatljivosti. Naš 1.4 MultiAir benzinski motor pruža vam značajno više snage i okretnog momenta od drugih motora jednake veličine, uz smanjenje potrošnje goriva i CO2 emisija?. Ili odaberite napredni TwinAir motor ako želite zabavu u vožnji održati na visokoj razini, a vaše troškove na niskoj. Radi se o čudu s turbo punjačem koji ima snagu 1.4 motora ali znatno nižu potrošnju i CO2 emisije. Nije čudno da je 2011. proglašen motorom godine.